Det har hänt lite saker sedan sist jag skrev här.
Min älskade röda prins Izor har fyllt 3 år. Tänk vad tiden går fort. Han förgyller våra dagar och jag är så glad över denna fina prins. Han har ju äntligen börjat komma på att han är skogis och börjar äntligen få lite päls. Inte mycket men lite =)
I helgen var det även utställning för Spinneriet.
Bland det första jag sa när vi väl var på plats och allt hade startat var att det var trångt, varmt, högt ljud och allmänt rörigt. Katter som spottade och fräste och alls inte ville vara med. Blir så ledsen när jag ser åpna människor som tvingar med sina djur på dessa aktiviteter när djuret visar att dem absolut inte vill vara med bara för att dem kanske kan få en rosett.
I alla fall det var Izors tur för bedömning och vi hade Jörgen Billing. Är osäker på om vi har haft han innan så jag var lite osäker på hur han var.
I alla fall så länge jag eller Jörgen höll katten så var han precis som vanligt. Men så fort vi satte ner han på bordet så kröp han ihop och bara darrade som bara den…. Jag fattade ingenting och Jörgen frågade ifall det berodde på honom. Nej svarade jag det måste vara ljudet… Jörgen tittade på Izors papper och sa  men lilla prins du går ju i klass 6 du har ju varit med ett tag.  Jörgen var superbra med Izor och han gick vidare till Nom. När det väl var dags för nom så var jag och Izor först på plats då vi inte har så mycket päls att fixa iordning =)  så vi fick komma fram först. Men Izor satt bara och skaka. Jörgen sa att Izor blir hans bästa kastrat hane men väljer att inte ta upp honom i panelen då han var så rädd och inte skulle behövas utsättas för ytterligare ett moment. Jag var helt nöjd med det beslutet för även om han skulle upp i panelen så skulle jag ha dragit honom. Så det var väldigt blandade känslor. Så glad över att han blev domarens bästa kastrat hane men samtidig så ledsen och så fundersam vad det var som har hänt min prins. Jag hoppas innerligt att det var lokalen som gjorde det. Jag är ju så glad att han visar att han inte vill vara med genom att darra och inte som många andra katter gjorde med spott fräs och alla klor ute. Det var en katt i panelen som var så förbannad att domarna inte klarade av att ta i katten. Sedan var det en annan katt i panel som inte ville vara med när en domare höll i katten så ena klon satte sig i linsen på domaren…. Jag blir så ledsen. Varför kan man inte ta sin katt och gå då… Är en rosett mer viktigare än kattens hälsa….
Under dagen satt jag och prata med en uppfödare som frågade hur många cert Izor har kvar till grand titeln. Sa att det var fem var av ett av dem måste vara utlänskt. Så om allt gick som planerat så skulle han ta två nu i helgen och sedan dem sista två när vi åker till Örebro om tre veckor. Men visar Izor i Örebro att han inte vill vara med där heller så slutar jag ställa honom och börjar om med Bullen när han kommer hem…. Får då till svar men om du nu är så nära grand titeln så måste du ju åka till Norge och få den titeln du kan ju inte sluta så nära. Mycket bättre att sluta med flaggan i topp… Visst hade det varit kul att få grand titeln om han nu vill vara med det sticker jag inte under stolen med och jag hoppas att det går bra i Örebro. Men samtidigt så känner jag att jag slutar med flaggan i topp när jag väljer att se till min prins bästa och ser han som en familjemedlem först och främst och inte blir så jävla åpen bara för att jag vill ha en rosett…. Han fick ju givetvis sitt cert på lördagen glömde jag skriva så nu är det bara tre kvar…. I alla fall vi beslutade att inte ställa på söndagen så vi åkte inte dit över huvudtaget. Det beslutet kändes så bra. Jag och Jim kom även fram till att vi inte kommer att ställa mer på Spinneriet så länge det är i den lokalen.
Söndagen kom och det var så otroligt fint väder ute så jag och Jim tog hundarna på en sväng upp till sjön och det blev det första riktiga planerade badet för vovvarna. Självklart har dem haft sina tjuvrus ner i vattnet innan när dem har fått chansen men nu hade vi bollar och självklart kameran med oss så dem fick chansen att bada och simma av sig. När vi satt där uppe vid sjön och bara var så kändes det så bra att sitta där med vovvarna istället för att sitta instängd i en liten trång lokal.
Bilder bjuds naturligtvis på. Även bilder på underbara Bullen 9 och 10 veckors bilder. Han är så snygg och jag är så kär. Nu är det inte långt kvar tills hans flyttar hem =)

Idag måndag är det ingen vanlig dag utan det är min underbara älsklings födelsedag. Är så glad att jag har dig i mitt liv och jag hoppas vi har många underbara år kvar tillsammans <3 Älskar dig av hela mitt hjärta <3



 
Äntligen så är målaren klar i alla rummen och lgh börjar lika ett hem igen. Så skönt.
Sedan är jag så stolt över min lilla prinsessa. När hon är lös uppe vid sjön så kallar jag alltid in henne och vill att hon ska gå fot i ca tio meter förbi en sväng där man inte ser vad som finns runt hörnet. Men varje gång vi har påbörjat momentet så blir lusten för stor för henne och hon drar för precis på andra sidan ligger sjön och ena stranden. Och att få göra ett tjuvrus ner i vattnet är ju bland det bästa som finns. Så antigen så har hon blivit kopplad dessa meter eller så har vi satt oss ner och låtit Jim och Frodo gå före... Men nu när hon är knäpp så nära inpå löpet så funkar det.. Det sitter inte så klockrent att jag är hel nöjd med fotgåendet för jag vet att hon kan så mycket bättre. Man ser att det sprätter i bena och bara väntar på att jag ska säga att det är ok att hon drar iväg.. Men hon går där. Kan itne vara så mycket mer stoltare över min prinsessa som jag är nu. Som jag alltid har sagt spelar ingen roll hur långt det tar för att komma till önskat mål så länge man gör det med kärlek och respekt emot varandra. Hon är så grym och matte är så stolt över in älskade prinsessa.
Igår hade vi även teoriprovet för moppen och så typiskt mig så fick jag en panikattack mitt i allt.. Sitter och gör teoriprov här hemma och klarar det varje gång. Kommer dit och det bara blir blankt. Mådde så illa ville bara rymma och spyan var inte långt ifrån... Behöver jag säga att jag misslyckades... Men Jim klarade det. Jag försökte vara glad för hans skull men kunde inte visa det för jag bara grät när vi kom hem. Till slut orkade jag inte med mig själv och fick slänga i mig lite lugnade.
Idag hade jag omprov och anledningen till att jag bokade redan dagen därpå är för att jag vet att jag kan. Får jag bara kontroll över mina attacker så ska det inte vara några problem.... Idag var det inte lika farligt och självklart så klarade jag teorin. Tjohoo vad glad jag är. Nu väntar vi på att korten ska trilla in så är vi klara med all skit. Så skönt att kunna lägga detta bakom sig och återgå till det normala igen. Om det är fint väder nästa vecka så ska jag försöka lura med mig Jim och hälsa på pappa. Han har varit en ängel i 11 år och jag har aldrig varit och hälsat på honom. Men nu när jag slipper buss spårvagn eller att nån ska köra mig så är det dags....
Lite nytt finns under planer. Ni får klara er utan bilder lite till då jag fortfarande får låna Jims dator för att kunna blogga och han har inte alla bilder.
 
Stress stress stress. Dem senaste dagarna har det varit mycket. Känns som om dagarna inte har räckt till.
Först måste jag bara säga att varför jag inte har bloggat på länge är för att hemsidan helt enkelt inte funkar på min dator längre.. Varför har jag ingen aning om så nu äntligen har jag fått tummen ur arslet och lånat Jims dator.
Jag och Jim håller på att ta moppekort klass 1. Så i onsdags ringde bilskoleläraren och sa att vi hade uppkörningstid på fredag mellan 8-12 två timmar vardera. Toppen då hinner vi köra innan vi skulle åka till Alingsås på em då det var kattutställning hela helgen och då det var våran klubb som anordnade utställningen så var det självklart att vi åkte ner på fredagen för att hjälpa till.
I alla fall efter samtalet med bilskoleläraren ringde målaren och talade om at han kom på måndag kl 8 för att börja riva och spackla för att få ny tapetserat i alla rum. Så alla rum skulle tömmas. Helvete heller sa jag ni får ta två rum i taget då vi har djur som vi måste kunna stänga in i nåt rum. Så det bestämdes att dem skulle ta vardagsrum och kök först.... Vi har sagt till om att vi vill ha tapetserat om i alla rum i ett år nu och det är klart att det nu skulle ske på den mest olämpligaste dagen då vi visste att vi inte skulle komma hem förrän sent på söndag kväll efter utställningen.
På måndag hade jag även tid på shalgrenska men fick ställa in det av personliga själ.
Mitt i allt detta så fick jag en panikattack. Kände att det blev för mycket på så kort tid hur fan vi skulle få ihop allt...
I alla fall fredagen kom och kl ringde 5 på morgonen för att vara på bilskolan kl 8. En jävla massa medicin intagen kan ju säga att jag var nervös. Inte för att köra så men att just köra i stan då när jag väl har kortet så kommer jag aldrig köra i stan pga av min panikångest... Och dem säger att man inte ska köra över sin förmåga och det var precis det jag kände att jag var tvungen att göra. Det blev ju inte bättre när vi väl kom på plats och jag fick reda på att vi skulle köra upp med en annan lärare än henne vi hade haft på kursen. Då kom paniken igen. Men det var bara att bita i det sura äpplet och ge sig iväg. Två timmar senare dyker vi in i lokalen och jag så glad jag klarade det utan några större problem och blev godkänd. Tjohoo nu är det bara teoriprovet kvar... Dags för Jim att köra och medans jag satt och vänta på honom så ringde Kristina från uppfödningen Nattjaktens och sa att Kalles date hade börjat löpa och att hon tänkte komma ikväll med henne... Nej inte detta också kände jag. Inte idag... Förstå mig rätt jag har gått och längtat så mycket efter denna parning och Kalle har varit redo men det var så typiskt att löpet skulle starta precis nu =).... Förklarade läget för Kristina och sa att vi åker till Alingsås om ett par timmar och är borta hela helgen och på måndag kommer målaren så då måste vi ha sovrummet till resten av djuren så ville hon ha Kalle så fick hon hämta Kalle... Även om jag inte ville ha nån parning utanför lgh så fick det bli så nu...
Jim kom tillbaka ifrån körningen och blev godkänd han med =) Vilken lycka.... Snabbt hem Andreas hade dykt in då han skulle vara hundvakt under helgen. Kristina dök in och hämtade Kalle och vi åkte iväg, Snabbt till hotellet och sedan vidare till utställningen för att hjälpa till. När kl var närmare 23 dök vi in på hotellet och kl ringde kl 5.  När Izor väl skulle upp för bedöming hade vi Raymond och vilken bedöming min lilla nakenkatt fick. Det första Raymond sa var en katt i min smak. Allt var så fantastiskt med Izor jag trodde knappt mina öron. Raymond frågade om Izor hade lämnat några avkommor efter sig innan han blev kastrat och hoppades att hans linjer gick vidare. Jim fick springa och hämta Izors stamtavla för Raymond var tvungen och se vilka linjer som fanns där mitt i bedömingen. Dock så mötte ju Izor som vanligt Xantos en helt fantastisk katt som är suprime med massor av päls. Raymond sa att jag hoppas du förstår att jag måste välja Xantos för pälsens skull men hade han inte varit med så hade Izor varit hans panel katt. Fattar ni eller min nakenkatt med den fantastiska bedömingen. Det kommer jag att leva på länge... Om två veckor är det spinneriet och då vet jag att Xantos inte är anmäld. Domarfördelningen har inte kommit ut än men så jag hoppas på Raymond =) Dök in på hotellet vid 22 och innan man var i säng efter dusch och nervarving så var kl närmare 24. kl ringde 5 igen och idag hade vi Åsa Hammarlund som domare. Bedömingen var bra idag också men efter gårdagens bedöming så tror jag att jag tycker alla andra bedömingar är kassa ;) Han fick iallfall sina cert båda dagarna och det är ju det vi kommer för. 
Vi var hemma tidigare än beräknat då panelen drog i gång 1,5 timme tidigare än beräknat och ingen var nog lyckligare än oss. Väl hemma så ringde vi ner Alex som kom och hjälpte oss och flyttade möbler.
Behöver jag tillägga att jag har haft så ont hela helgen. En karta tramadol om dagen har gått och jag får äta högst två om dagen.. Så nu ligger vi sängen och ska försöka leva i kasoset här hemma under denna vecka det tar att tapetsera om alla rum. Även Kalle kom hem idag och enligt Krisitna så har dem haft väldigt kul i sänghalmen så nu väntar vi på Kalle bebisar om två månader förhoppningsvis =)