Det tog bara ett år men nu är ätligen Frodo fulllärd. Han har börjat vara med och mysa i soffan och sängen. Nu börjar det bli trångt men så mysigt. Jag som fryser så mycket tycker det är underbart att ligga och hålla om honom så jag blir varm och go =)
Sedan måste jag säga att jag blev super imponerad av Sandra. Hon hade kommit in i affären igår när Jim jobbade och brytit ihop och talade om att allt blev så fel att man inte ska lyssna på vad folk säger runt omkring.... Det är ingen ursäkt men det är ett stort steg för att vara Sandra som jag faktiskt inte trodde skulle ske.... Men men hon vet vart vi bor.
Var med på en liten tävling på fb häromdagen där man kunde vinna en tre rätters middag ifrån Bengans fisk i Bäckebol. Våran alldeles underbara uppfödar Lotta jobbar där så hon ringde och sa att jag hade vunnit och eftersom vi inte har bil så kommer hon hem till oss och lämnar detta till oss idag. Blir ju alldeles varm i hjärtat för allt hon gör för oss.
Tänkte att jag skulle bjuda på vad som väntas idag till middag =) Förätt: Skaldjursallad på danskt rågbröd toppad med örtrufs och löjrom. Varmrätt: Fylld rödspättafilé med ört och västerbottenpotatis samt en skaldjursås gjord på egenkokt fond. Efträtt: Vaniljpannacotta på hallonspegel serveras med färska bär... Drägglar ju bara av att skriva det =)
Idag har även Jim och hundarna vallat mig en timme uppe vid sjön. Har ju inte varit där på evigheter då jag inte har orkat. Det var så skönt att komma upp det och bara vara. Hundarna var lösa och jag och Tira kastade lite boll. Och det var så skönt att se henne hur glad hon var. Jim är väldigt duktig nu de senaste när han inte jobbar så har han tagit hundarna på en långrunda uppe vid sjön så dem får ju springa och bara vara ganska ofta nu men att få vara med och se detta kändes underbart. Vad händer dock när vit hund springer och rullar sig i halvbött sand. Jo dem blir allt annat än rena =) Så när vi kom hem så fick hon och Jim bada =). Så nu ser min lilla prinsessa ut som en igelkott med pälsen åt alla håll och kanter =).
Imon ringer kl tidigt då jag ska försöka ta mig iväg tillsammans med Svea till valputställningen i Mölndal. Hon och Xavi går in som nr1 och dem öppnar nio. Så vi får åka härifrån runt 7 imon. Sedan går Helena och Monci in som nr 40 och jag hoppas att jag orkar vara kvar att titta på dem oxå. Lite tråkigt att både Xavi och Monci är ensamna men det kanske är bra när det är första utstäl

Tjohoo

11/16/2012

1 Comment

 
En otroligt underbar dag =)
Nu börjar det hända saker hemma hos fam Andersson. Saker är fortfarande bara planer men planer som man nästan kan ta på så verkliga är dem =) Mer fakta kommer lite längre fram när vi känner att dem sista spikarna är slagna i kistan... Hihi kan bara säga att det är på rätt väg =)
Iallafall jag har ju varit nästan sängliggande och är det nästan fortfarande hela tiden. Så energin har ju inte varit på topp det senaste så jag har sagt upp kontakten med Sandra för tillfället. Orkar inte med henne just nu hon är för tillfället bara en energitjuv. Hon vet vart vi finns när hon bestämmer sig för att växa upp. Måste säga att kroppen mår mycket bättre just nu av det.
Nu måste jag bara orka ta tag i Tira. Vi kör lite menalträning men hon har blivit lite rund om magen som måste fixas till. Jag vet detta och därför orkar jag inte med onödiga kommentarer för då kommer jag ordagrant flyga i taket. Är just nu på ett stadie där jag rensar för fullt bland mina vänner som fyller på med energi och dem som tar onödig energi genom att slänga ut vissa kommentarer eller beteer sig på ett visst sätt kan flyga och fara med en gång. Finns inget att disskutera på den fronten för nu har jag fasiken fått nog. Så nu vet alla det... Jag har så mycket att tacka Jim som gör så mycket och så även Jennie och Alex som ställer upp så otroligt mycket för oss. Känns så otroligt skönt att veta att man har vänner i sin närhet. Ni är guld värda i allt detta <3
Sedan har jag nu äntligen fått göra allt som ska göras med läkarbesök papper och bilder som ska skickas till Trygg hansa då det nu har gått en viss tid sedan arbetskadan för att se om jag har kvarstående men... Arbetskadan skedde juli -09. Kan ni fatta att det har gått sådan lång tid då jag fick första smällen.
Även om jag inte låter så glad så är jag det och nu hålls alla tummar tassar och tår här hemma =)
 
Picture
Idag är det Fars dag och mina tankar har varit tillsammans med pappa och mina nära och kära som vakar över oss. Av Jims barn så är det bara Freddan som har pratat med Jim. Tycker det är bedrövligt. Så nu när jag satt här och skrev så kom jag ju på att Jim inte har ringt sin pappa. Så nu sa jag det till honom och sa att ringer du inte så är det t.o.m bedrövligt för att vara dig. Vet att den sidan av släkten har väldigt svårt att hitta telefonen och ringa till varandra. Men ibland så får man faktiskt leta reda på den och göra ett undantag.... Sedär jag nu har han hittat telefonen. Duktig min man är ibland ;)
Från det ena till det andra så har jag väldigt dåligt samvete över Tira just nu. Hon får inte alls vad hon behöver.... Andledning jo min kropp har för tillfället brytit ihop och jag har så fruktansvärt ont och mår så illa. Jag är ju för det mesta sängliggande. Och att kylan har kommit gör ju inte saken bättre.... Jim jobbar väldigt mycket just nu och sedan får han komma hem och nästan göra allt här hemma oxå alltifrån hundarna städ matlagning och passa upp på mig, Sedan har han sig själv att ta hand om och hans krämpor.
Men jag hoppas att jag kan bli bättre snart för allas skull. Får ju panik a b

 
Idag fyller våran älskade Frodo 11 år. Tänk att vi redan har haft han ett helt år. Det var ett år sedan Jim skrev på ägarbeviset som skulle in till SKK. Tiden har bara sprungit iväg,
Idag är det även sista dagen på hans ögonsalva och det ser kanon ut. Jim har ju fått dona med salvan denna vecka då jag inte klarar av ögon. Se mig ett stort köttigt sår så kan jag gräva ner händerna och rota och det rör mig inte i ryggen. Men när det kommer till ögon så flyr jag fältet.
Nästa år kommer det förhoppningsvis hända lite saker här hemma som vi båda längtar efter. Detta kommer att vara allt mellan himel och jord om allt går vägen.
Det första är att vi väntar på att Tira ska börja löpa och paras med en kanon snygg hane som jag är otroligt kär i. Namn på honom är hemligt än så länge *hihi*. Så förhoppningsvis kommer det komma ett gäng snygga Tira bebisar till våren.
Vi tror att det inte är långt kvar till löp nu. Kanske 1 månad då hon har fält och leker nu nakenhund. Hon och Izor bildar ett alldeles eget litet gäng ang vem som kan vara mest naken. Nä inte riktigt så illa är det men nästan =) Sedan så har hon gått och gömt sin hjärna nånstans och har glömt allt. Som tex hon är inte tik längre utan hon är en fertil hane som måste stanna varannan meter och lukta. Finns ju en anledning till att jag bara vill ha tikar... Sedan hur man går i koppel det vet hon heller inte längre då hon måste nosa på den fläcken som är när kopplet är helt sträckt och helst 10 cm till.. Sedan andra hundar måste man skälla ut mer än vanligt. Hon har blivit lite knäpp min dam och allt tyder på att löpet ska dra igång innan året är slut. Jag är ju så glad att jag vet vad det beror på annars hade jag nog oxå blivit mer knäpp än vad jag redan är =)
Jag har även inhandlat en trä apportbock i rätt stolek nu så nu har vi test tränat två gånger. Första gången så var matte en stor clown och försökte på alla sätt få Tira att bli intresserad av denna men Tira hon bara satt där och undra va fasiken matte höll på med. Hon var ju inte klok. Om matte nu tyckte att den var så roligt så kunde hon ju behålla den själv. Det var t.o.m så att Jim tittade knäppt på mig. Jag kanske skulle behöva en vit jacka med långa ärmar och spännen på ryggen....
Andra gången så sprang vi omkring här i lgh och busade med varandra och skam den som ger sig så rullade jag iväg bocken mitt upp i allt och hon tog den. TJOHOO visst att hon tuggade lite på den men hon tog den. Det andra kan vi träna bort lite senare. Så när vi hade busat lite till med den så lugnade vi ner oss och testade att hon bara skulle hålla den i munnen en stund. Och det funkade det med. Snacka om att min dag var gjord ifrån att vara en knäppskalle som bara Tira tittade på till att vi fixade det så bra man kan önska för att vara första gången. Säger det ingen. Jag och Tira är världens bästa team =).
Vad som förhoppningsvis kommer att hända mer nästa år får ni veta lite senare ifall allt går vägen.
Har även märkt igen att det sista i varje blogginlägg försvinner.... Tråkigt men jag vet inte va