För fyra år sedan så var Lotta inne med Frodo hos veterinären för att ta bort en utväxt ifrån ögonlocket som växte ner emot ögat... För ett tag sedan kom den tillbaka men det var inget som störde ögat. Men helt plötsligt så blev den "v'äldigt stor" och det var inget snack om saken den skulle bort igen. Så i måndags så ringde jag till våran veterinärstation och pratade med dem. Det är ett ganska litet ställe så dem har inte all utrustning. Så eftersom dem inte visste vad som skulle göras och inte ifall dem kunde så ville dem att vi skulle ta oss genom hela stan för att visa upp Frodo för dem och få besked. Kunde dem inte göra nåt så ville dem skicka vidare oss till deras större veterinärstation i Kållered. Då sa jag att då får jag söka mig till någon annan för till Kållered kan jag inte ta mig.
Ringde då smådjursakuten och dem hade all utrustning. Frågade om ett ca pris mellan tummen och pekfingret. Om det skulle gå på runt 3000 eller runt 8000 kr. Fick till svar att närmare 3000 tusen som max. Hon skrev detta på datorn men hon sa även att jag skulle fråga veterinären när vi kom dit för att få det exakta priset.
Idag var vi där kl 7 på morgonen och lämnade in Frodo. Veterinären tittade på honom och jag frågade ang pris. Hon knappade på datorn och svarade det kommer gå på 7900-8000. I helvete heller svarade jag. Tänker inte betala så mycket när jag fick ett ca pris på 3000. Jag anser inte att 5000 kr över är rimligt när det är ca.... Hon svarade att ja jag ser att du har fått ca pris på 3000 och det är konstigt.... Hon knappade lite till på datorn och sedan sa hon 4200 det är det bästa priset jag kan ge er. Det tar vi sa jag för det är mer rimmligt och låg inom ramarna på ca priset anser jag... När hon tittade på utväxten så sa hon att det såg ut som en talgkörtel.... Jag och Jim åkte hem igen och vi båda tyckte att det kändes bra att det inte var något farligt och att det blir återgärdat. Dock fortfarande lite paffa över priset. Visst att våra djur får kosta vad dem vill men nån måtta får det vara. Väl hemma så skulle Jim till jobbet och jag ringde Lotta och talade om detta. Hon fick skuldkänslor och hon frågade även ifall vi hade råd då hon vet hur våran ekonomi brukar se ut. Och hon sa att behöver ni hjälp ekonomiskt så fick vi hojta... Sa att hon absolut inte behövde ha några skuldkänslor. Är ju inte hennes fel. Som sagt vi visste att han hade haft den innan och att det fanns risk att den skulle komma tillbaka. Detta visste vi långt innan Frodo blev våran. Och pengarna fanns nu med så det var inga problem. Sen att vi får leva snålt resten av månaden spelar ingen roll.
Iallafall kl 15 var jag på plats för att hämta honom och Jennie följde med då Jim jobbade. När sköterskan kommer ut med honom så talar hon om att allt har gått bra och gamla gubben har bara sovit. Sedan sa hon nåt som gav mig en stor jävla käftsmäll. Utväxten dem hade tagit bort var med all sannolikhet en TUMÖR!!!
VA??? Det var ju en talgkörtel när vi lämnade honom i morse. Det är stor skillnad på tumör och talgkörtel...
Hon frågade ifall jag ville skicka iväg den på labb för att ta reda på ifall den var godartad eller inte?
Nej svarade jag. Jag vill inte veta.... Skulle den vara elak så får vi tackla det då... Han blir 11 år nu den 7 nov och han är pigg och mår bra. Så jag anser att skulle den komma tillbaka (som sagt det tog 4 år sedan första gången) och han skulle börja bli sämre så låter vi honom få somna in på heltid. Känner att jag inte vill göra några stora ingrepp på en sådan gammal hund. Han är värd så mycket mer. Hellre lite kortare tid på denna jord som han mår bra än lite längre tid och han kommer må halvdant... Sedan få folk säga vad dem vill om det men det är våra tankar.... Vi fick även med en salva som han ska ha på ögat morgon och kväll och den var ju inte superbillig. Så när vi skulle betala så gick allt på 4 595 kr... Jag tackar gudarna att Jennie var med för jag hade mig nog inte klarat mig hem själv. Jag var i sådan chock så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Och det visste inte Frodo heller. Så groggy han var så det gick inte fort hem. Stanna ett par gånger på vägen fick vi oxå göra och samla lite kraft.
Väl hemma igen så ringde jag Lotta och berättade vad dem hade sagt. Hade så svårt att få fram orden chocken har fortfarande inte släppt. Även om vi äger Frodo så anser jag att hon har rätt och veta vad som händer. Hon har ju trots allt haft han i 10 år och älskar denna hund så mycket. Det kändes så skönt när hon sa att hon hade tagit samma beslut som mig... Jag visste att hon hade pratat om det innan hennes tankar och önskemål. Men det blir en annan sak när man väl sitter där. Så höra dessa ord ifrån henne betydde oerhört mycket. Älskar henne så otroligt mycket och är så glad att hon finns i mitt liv <3
Så nu f
 
Picture
Denna vecka som har varit så har jag varit döende. Nu börjar jag må bättre och det är på tiden. Redigt trött på denna jävla förkylning. Jag har anmält Izor till ÄK i dec och även fått bekräftelse att vi har kommit med. Så nu är det stor press på Izor att han ska odla päls snabbt =).
Har även fått besked att jag inte får vara på Blå stjärnan så det blir nu en data grundkurs som börjar 19 nov. På torsdag ska jag dit på informationsmöte.
Var ju även tvungen att ta ett kort på Kalle igår. Hans favorit sovplats är på dass. Snacka om att man får dåligt samvete varje gång man ska gå på dass och är tvungen att köra bort han.
Igår hade jag varit rökfri i två års tid och känner mig superstolt.
Jag tvingade även med mig Jim och Frodo ut en sväng då jag ville köra ett träningspass med Tira. Har ju inte gjort det på länge och det märktes. Jag spottade och fräste mest på mig själv och Tira hade slagit dövörat till och lyssnade inte alls på mig..... Idag var jag jim och hundarna ute på en långpromenad till skogs tillsammans. Det var länge sedan vi hade en sådan mysig promenad tillsammans. Efteråt så avslutades det med ett träningspass igen och idag satt det mycket bättre. Så mellan varven så kändes det toppen. =) Nu sitter jag och Tira och väntar på Christine och Milton för en liten promenix. Har inte träffat dem på evigheter. Ska bli superkul.
Imon är det dags att träffa en kurator som ska sitta och göra en bedöming på mig ifall jag får komma in på smärtcentrum i Angered. Kan ju säga att mina tankar ang kuratorn är ju inte höga men det är ju ingen hemlighet.. Sedan ska jag vägen förbi zooaffären och se ifall vi kan inskaffa en apportbock. Fick ju lånat en av Svea men den var såpass stor så den var lite jobbig och hålla så vi får se om vi hittar

 
Vaknade i tosdags av att näsan inte var min bästa vän. Typiskt var min första tanke att jag skulle bli förskyld nu. Men jag kände mig inte sjuk så torsdagen gick och fredagen  kom. Var fortfande bara näsan som krånglade på mig. Det var dags att åka till Norge med bästa Lotta. Väl framme i Norge och hotellet vi skulle bo på var som taget ur en skräckfilm. Men väl inne på rummet så var det stort och snyggt och vi hade bara 2 min till utställningshallen. Lördag morgon kom och vi var på plats i hallen kl 7 på morgonen. Både jag och Lotta hade en känsla av att detta skulle bli våran dag och det blev det =) Dagen började med att Aygo (Lottas MCO) tog sitt cert. Sedan var det pappas Leffes tur och även han fick sitt cert. Sist var det Izors tur och han tog sitt cert och kan nu kalla sig för Internationell Premier. Tjohoo vad glad jag blev. Dock sa inte domaren allt för mycket men han påpekade som alla andra gör att Izor inte riktigt hade pälsen. Det vet jag att han inte har. Han har inte förstått att han är skogis utan tycker om att leka nakenkatt. Men nån gång i framtiden så kanske han kommer på att han är skogis =). Iallafall pappa Leffe slog han i biv då pappa vet om att han är skogis.Som vanligt så gjorde det mig ingenting att Leffe slog han då vi fick det vi kom för.... Sedan blev lyckan ännu större då Leffe vann nom och skulle upp i panel =) I väntan på panel hämtade vi våra kritiklappar och då Izor tog titel så fick vi även med en stor påse med torrfoder och massa olika godisar. Det tyckte jag var superkul. Kritiken var kanon och det stod ungefär samma som det alltid gör... En ung och snygg kille med underbart temprament, Snygg trekant och snygga ögon. Snygg profil. stark benstomme lång svans m.m. Och som alltid så står det att han har lite kort päls för dagen. Som sagt jag vet att jag har världens snyggaste katt och snyggare skulle han bli om han hade lite längre päls =)... Iallafall i panel så fick inte Leffe några röster men vad gör det. Att bara komma dit är en underbar känsla...
Söndag morgon kom och jag var superdålig. Hade feber hosta kallsvettningar yr och mådde skit. Kom på plats i hallen och slog ner röva i en stol vid Izors bur och där satt jag. Fick fixat så en annan person fick ta Izor när det var hans tur vid bedömming. Dagen började med att Aygo fick ett till cert. Fick tagit mig till informationen och fick igenom att jag och Lotta fick lämna  utställningen när vi ville och åka hem till Sverige. Men som sagt jag ville inte åka innan alla katter hade gjort sitt. Så jag satt i min stol och knapra tabletter för fullt. Efter ett tag så var det Leffes tur och han fick sitt cert. Sedan kom dem för att hämta Izor och då mådde jag såpass bra att jag orkade flytta på mig så jag fick höra hans bedöming. Den var lika kanon som vanligt och att pälsen var för kort för dagen och idag blev han då slagen och blev x2 emot en superfin hane med massa päls... Lite synd då jag hade hoppats på att få det utlänska certet till grand. Men vad gör det jag fick det jag kom för och får nu ta 7 cert i Sverige innan vi blir stoppade igen... En liten fågel viskade i mitt öra att hon planerade en resa till Norge i april =) Iallafall Leffe blev biv och nom idag med och det var ju bara att vänta på panel då jag inte kunde be Lotta att hoppa det och köra hem... Skulle aldrig kunna förlåta mig själv. Jag var så "hög" av all medicin jag höll på att äta så jag mådde ganska bra... Som tur var så valde dem att starta panelen med kat 2 katter. Denna gång fick Leffe 1 röst i panel och det var ju självklart den bästa rösten =)... Klubben som höll i utställningen sa att man fick gå tidigast kl 16.00. Men eftersom vi hade fått lov att gå tidigare så gick vi när Leffe var klar och när vi lämnade hallen så var kl 15.30...Väl hemma och alla mediciner började gå ut kroppen igen så var jag döende. Jag hade tappat rösten hosta som en idiot och var så yr i skallen... Som tur är har jag en underbar man som tar hand om mig. Idag när jag vaknade är det ett helvete för mig.  Jag sitter här och yrar och har ingen röst. Känner mig superynklig och Jim jobbar så det är väldigt jobbigt att vara själv. Men är så glad att jag han hem innan helvetet bröt ut på riktigt. Trots allt så har jag haft en toppen helg och det har varit så kul =)
 
Picture
Igår var jag Kalle och uppfödar Lotta på Blå stjärnan.
Det var dags att ge Kalle sin 1års vac, titta att han inte har något navelbråck, titta så båda bollarna fanns på plats, testa för HCM(det var som det skulle) och även testa för GSD4. Han är fri genom föräldrana men jag vill ha papper på det själv oxå.
Så här är en bild på min fina prins hos veterinären <3
Blev så glad att veta att min lilla prins är helt frisk =)
När vi kom hem tog jag hundarna på en sväng och Alex och Zindy följde med. Innan denna träff så har Tira inte bestämt sig ifall hon ska tycka om Zindy eller inte. Men snacka om att jag blev förvårnad när hon bjöd upp till lek. Min underbara prinsessa fortsätter att överraska mig <3 Vi gick en sväng och sedan så avslutade vi i hundgården. Gisses vad Tira och Zindy sprang och Frodo gick för sig själv och "luktade på blommorna" 1 timme och 45 min senare ramlade vi innanför dörrana här hemma och kände att vi alla hade fått vad vi behövde för stunden. Så idag är det ingen vanlig dag för det är Kalles födelsedag. Min underbara prins fyller 1 år idag. Tänk var tiden går snabbt. Tackar Lotta för varje dag som går för denna underbara (s)katt. Han förgyller min vardag och jag ångrar inte en sek att han fick flytta hem till oss<3
Nu är det inte många dagar kvar till Norge och nu med våran vanliga tur så börjar Izor bli nakenkatt. Så får väl hoppas att han inte får nåt motstånd i Norge så han får sina cert annars är det tvärkört... Kommer ju få spader ifall jag inte kan ställa verken hund eller katt... Någon som har ett djur till övers då kansek ;) Nä men det kommer gå kanon. Har ju världens snyggaste röding. Det är ju ingen annan som kan säga nåt an

 
Picture
Här om dagen så fick jag dessa underbara blommorna ifrån en vän. Så otroligt glad blev jag. Det gjorde min dag.
Sedan har Jim fotat Amina och självklart så bjuds det på bilder. Tira och Frodo tyckte att dem oxå skulle vara med och självklart fick dem det.
Sedan har det inte hänt så mycket jag har haft så otroligt ont i armen och så har det bara regnat.
Men idag fick jag med mig gubben och Frodo för att filma mig och Tira under ett träningspass... Det gick väl helt ok med tanke på att vi inte har tränat på evigheter pga av regn och smärta... Men det är typiskt att sådant som har suttit till hundra inte alls funkar när man ska filma., När vi skulle köra moment stanna kvar så hör man på filmen hur irriterad/frustrerad jag låter... Men som sagt genom att filma sig själv så lär man sig bäst. Nu ska vi börja med moment apportering över hinder. Detta ska bli spännande då jag tror att vi har mycket att vinna då vi håller på med vattenapporteringen.
Iallafall. I em när jag var ute med hundarna och var på väg in på gården så sprang jag på han som slog ner mig. Stel som en pinne blev jag och jag kände hur hjärtat hoppade upp i halsgropen på mig.... Vad fan gör han här. Han har ju flyttat till Trollhättan... Skulle behöva ta mig till affären men förmår mig inte att ta mig ut nu. Inte när jag vet att han är i min närhet. Och de 2 personal som var med har jag aldrig sätt så jag vet ju inte hur dem funkar.... Jaja det blir soffmys framför tvn för mig och djuren idag medans vi väntar på att gubben ska komma hem ifrån jobbet.